Studievertraging beperken

Studievertraging oplopen is nooit fijn. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het lastig is voor jou om bij te blijven met je studie. Ook door de huidige coronacrisis is er veelal sprake van studievertraging. Gelukkig is er nu het NPO (van www.stichting-leerkracht.nl). Toch kun je zelf natuurlijk ook het één en ander doen om studievertraging te beperken. Hoe? Dat lees je hieronder.

Ga naar de studentendecaan

Allereerst is het bij studievertraging altijd goed om een bezoekje te brengen aan de studentendecaan. Hier kun je bespreekbaar maken wat het is dat jou studievertraging oplevert. Ook als er sprake is van familieproblemen, psychische problematiek of andere bijzondere omstandigheden kun je terecht bij je decaan. Trek in ieder geval op tijd aan de bel, zodat er tijdig ingegrepen kan worden.

Zelf aan de slag

Je kunt ook zelf aan de slag met het beperken van studievertraging. Zo bieden universiteiten en onderwijsinstanties vaak modules aan waarin je anoniem aan je mentale gezondheid kunt werken. Heb je geen psycholoog, dan kan dit een goede oplossing zijn. Ook voor zaken als geldzorgen of coronastress kun je hier zeker iets aan hebben. Neem dus vooral eens een kijkje als je denkt dat dit op jou van toepassing zou kunnen zijn.

Voorkom vertraging

Is er nog geen sprake van omstandigheden waardoor je vertraging zou kunnen oplopen? Ook dan is het natuurlijk goed om vertraging te voorkomen. Maak een duidelijke planning voor jezelf en probeer je daar ook echt aan te houden. Het is ook van belang dat je tussendoor natuurlijk geniet van je vrije tijd, maar zorg ervoor dat je niet teveel achterloopt met de lesstof. Je kunt beter vooruit werken dan dat je achter de feiten aan blijft lopen. Dit zorgt ook nog eens voor aanzienlijk meer rust in je hoofd, waardoor je je mentaal beter zult voelen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close