Welke MBO opleiding past bij mij?

Ben je (bijna) klaar met de middelbare school en blijkt dat je door mag naar het MBO? Dan wordt het tijd om te bepalen welke MBO opleiding je wilt gaan doen. Er zijn veel verschillende opties, dus misschien zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer. Hoe kom je er nu achter welke opleiding precies bij jou past? Als je bereid bent moeite te steken in het vinden van een geschikte opleiding, zit er vast en zeker een passende optie voor jou tussen. Je vindt in dit artikel wat tips voor het vinden van een geschikte MBO opleiding.

Ga op onderzoek uit

Ook als je misschien niet zo te spreken bent over de kwaliteit van het MBO van tegenwoordig (op deze website lees je daar meer over), is het goed om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Zit er een opleiding tussen die je direct al aanspreekt? Dan is het de moeite waard om je daar verder over in te lezen.

Leer jezelf beter kennen

Ken je jezelf eigenlijk wel goed? Wat vind je moeilijk, wat gaat je makkelijk af en op welke punten zou je jezelf graag verder willen ontwikkelen? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte MBO opleiding. Hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar en welke opleiding past daar goed bij?

Doe een test

Kom je er zelf niet helemaal uit welke opleiding je wilt doen, dan kun je er ook voor kiezen om een beroepskeuzetest te doen. Je hoeft het niet allemaal alleen uit te vogelen! Er staan verschillende beroepskeuzetests op het internet, waarmee je er op basis van jouw persoonlijkheid en competenties achter kunt komen welk beroep (en dus welke MBO opleiding) het beste bij jou past. Kies dus een test aan die je aanspreekt en ga vandaag nog aan de slag.

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close