Wat doet een bouwkundige keuring Utrecht? 

Utrecht is een populaire regio voor mensen om een huis in te kopen. Het spreekt voor zich dat een investering in vastgoed één van de belangrijkste investeringen is welke er in het leven van de mens wordt gedaan. Het is niet alleen één van de belangrijkste, maar het is bovendien ook één van  de grootste investeringen. Het hoeft dan ook niet gezegd dat je er met zekerheid geen risico’s mee zal willen nemen. Het aanvragen van een bouwkundige keuring Utrecht zorgt er in de praktijk in ieder geval voor dat dat je voorkomt dat je een kat in een zak koopt. Hoe dat nu precies kan worden gerealiseerd? Dat laten we je graag ontdekken middels de onderstaande informatie! 

Hoe verloopt een bouwkundige keuring Utrecht? 

Voor het uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht wordt een zogenaamd bouwkundig expert aangesteld. Het gaat hierbij om een persoon welke over een uitstekende kennis beschikt met betrekking tot de algemene bouwkundige staat waar een woning over beschikt. Tijdens een visuele controle worden verschillende mogelijke problemen aan de kaak gesteld. Het pand wordt daarbij gecontroleerd van boven tot onder en ook de tuin wordt niet over het hoofd gezien. Niet alleen eventuele schade, maar ook mogelijks achterstallig onderhoud worden in kaart gebracht. 

Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een dergelijke keuring?

Er zijn aan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht zowel verschillende voor- als nadelen verbonden. Het belangrijkste voordeel waar je op kan rekenen is dat je een zeer duidelijk zicht krijgt op de actuele staat van het pand. Dit zonder dat er (extra) schade dient te worden gemaakt om die staat vast te kunnen stellen. Er is helaas ook een nadeel aan deze werkwijze verbonden. Omwille van het feit dat er louter en alleen sprake is van een visuele controle is het namelijk zo dat er niet gegarandeerd kan worden dat er geen schade verscholen blijft achter bepaalde bouwdelen. Een honderd procent correct beeld van de mogelijke schade heb je dus niet.

Ondanks het feit dat een bouwkundige keuring Utrecht dus geen honderd procent zekerheid kan bieden moet het gezegd dat ze laten uitvoeren toch een zeer belangrijke meerwaarde kan betekenen voor wat het kopen van vastgoed betreft. De bevindingen van de bouwkundig expert zullen finaal opgenomen worden in het bouwkundig rapport welke je kan benutten tijdens de onderhandelingen.

Hoeveel kost een bouwkundige keuring Utrecht?

De kosten waar je bij een bouwkundige keuring Utrecht rekening mee moet houden zijn afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen de grootte van het pand, maar ook de locatie waar ze zich bevindt kunnen op dit vlak een niet onbelangrijke rol spelen. Gemiddeld kan je er op rekenen dat je voor het uitvoeren van een dergelijke keuring een bedrag gelegen rond de 500 euro kwijt bent. Dat is natuurlijk wel een bedrag, maar anderzijds is het zo dat je mogelijks heel wat kan besparen op de aanschaf van het vastgoed in Utrecht. Je haalt er in de praktijk de prijs van de keuring dan ook eigenlijk altijd zonder al te veel problemen uit. Laat deze kosten je dus niet tegenhouden.

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close