Hoe kies ik de tafel die bij me past?

Leuk, je bent op zoek naar een nieuwe tafel! Heerlijk, zo’n aanwinst geeft je interieur meteen een stevige opkikker. Maar jeetje welk model ga je nou kiezen? Wil je een rond of een vierkant model, of toch een rechthoekig exemplaar? Welk soort blad vind je mooi en wat is praktisch? Zelfs op het gebied van tafelpoten zijn er talloze opties. Met een paar simpele vragen krijg je als snel een idee welk model bij je past en welke materialen jij het mooiste vindt. Dus lees lekker verder en ontdek welk exemplaar voor jou het meest geschikt is. Door de vragen in het artikel te beantwoorden rolt als vanzelf de juiste keuze voor je nieuwe aanschaf er uit.

Waarvoor gebruik je de tafel?

De eerste vraag om je te helpen kiezen welke tafel straks in jouw huis mag staan stralen is hoe je hem gaat gebruiken. Schuif je een paar keer per dag even gauw aan om snel wat te eten? Of ben je een echte keukenprins(es) en is je eettafel de plek waar je uren van je creaties geniet? Een andere belangrijke vraag is met hoeveel mensen je wilt tafelen. Heb je genoeg aan een model voor 4 of wil je met 8 man kunnen aanschuiven? Welke gewenste functies heeft het model van je keuze nog meer? Wil je er lekker de krant aan lezen en knutselen met je kids? Werk je veel thuis en dient ie ook als bureau en heb je wat meer ruimte nodig of juist niet? 

Welke materialen vind je mooi?

Een tafel mag naast functioneel ook mooi zijn. Het is een meubelstuk dat behoorlijk aanwezig is in je kamer. Waar hou je van? Wil je er één die helemaal van hout is, of hou je van een stoerder design met metaal of vind je een glazen blad mooi? En welke stijl past bij de rest van je meubilair? Heb je een klassieke inrichting of juist modern of een combinatie van design en huiselijk? Hou je van natuurlijk materialen en vind je een stoer stuk boom gaaf of vind het leuk als het blad van kunststof is? Heb je kleine kinderen en wordt er nog wel eens geknoeid, kies dan voor een tafelblad dat makkelijk schoon te maken is en dat tegen een stootje kan. Een onbewerkt stuk hout is dan minder geschikt.

Hoeveel tafel ruimte heb je?

De ruimte die je beschikbaar hebt voor de tafel is bepalend voor je keuze. Heb je ruimte genoeg, geef dan ook de ruimte aan het model van je keuze. Je maakt zo van je eethoek een multifunctionele ruimte die de basis wordt van je woonkamer. Heb je minder ruimte en wil je toch met meer mensen kunnen genieten, kies dan een model dat slim in de ruimte past. Zo kan een rond model een oplossing zijn en kun je door kleine stoelen te kiezen toch met genoeg mensen samen genieten. Wellicht past een smal model dat wat langer is beter dan een breed model dat korter is.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close