Animatie laten maken: De ultieme marketing

Jouw bedrijf of merk op de juiste manier laten zien aan de buitenwereld is onderdeel van de weg naar succes en daarbij is een animatie laten maken een fantastisch idee. Jouw naam moet geassocieerd worden met het juiste verhaal en hoort het zo bedoelde gevoel op te roepen. Met animatie laat je jouw verhaal tot leven komen en zal de aandacht goed getrokken worden. Animatie geeft jouw naamsbekendheid een extra boost en de boodschap die je over wil brengen wordt op de juiste manier overgebracht naar de doelgroep. Je kan een uitleganimatie laten maken, een social short, een logo animatie of webanimatie. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan rustig verder.

 

Uitleg animatie laten maken in 7 stappen

De uitleganimatie laten maken is perfect voor een verhaal dat ingewikkeld is. In één minuut wordt het verhaal namelijk strak en helder verwerkt in de animatie. Het verhaal komt zo goed over en het wordt op een manier weergegeven waardoor de aandacht wordt getrokken en deze ook vastgehouden wordt. De eerste stap is het concreet maken van de boodschap. Je gaat op gesprek en hierin wordt samen gekeken naar jouw boodschap en deze wordt dan zo compact mogelijk gemaakt. Vervolgens gaan jullie naar de volgende stap en dit is het script. Hierbij wordt de boodschap geschreven waarbij alle irrelevante onderdelen eruit gehaald worden. 

 

Als het script helemaal klopt kijken jullie naar het storyboard. Dit is wat je wil gaan uitbeelden en dus overeenkomt met het script. Dit wordt getekend om een onlosmakelijk beeld te hebben bij het script. Na het storyboard wordt er gekeken naar de styleframes en dit gaat over de kleur en vorm van de animatie. Hierbij wordt er een uitgangspunt gecreëerd voor het uiteindelijke resultaat. Het storyboard wordt in beweging gebracht door de animatic stap. De juiste timing kan hiermee bepaald worden en de shots die nodig zijn worden geselecteerd. Een groot deel van het proces is het illustreren en animeren waarbij unieke content gecreëerd voor jouw verhaal. Tenslotte wordt er nog gezorgd voor kwalitatieve sound design en voice over om de animatie nog completer te laten maken.

 

Social short, logo animatie en webanimatie

Je kan ook een animatie laten maken in de vorm van een social short. Er wordt dan een kort maar krachtige animatie gemaakt waardoor dit de aandacht trekt bij jouw doelgroep. Dit is ideaal voor een campagne bijvoorbeeld zodat er kort kennis gemaakt wordt met het verhaal en personen hierdoor makkelijk bij jouw site kunnen komen. Dit is fijne content die snel gemaakt kan worden. Een logo animatie laten maken is ook een goede optie, omdat je jouw logo tot leven kan laten komen. Dit geeft al gelijk een goede indruk en het juiste gevoel. Webanimatie laat jouw website tot leven komen en zorgt voor een verrijkende ervaring.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close