Chiptunen zorgt voor een betere motor in je voertuig

Chiptunen is het proces waarbij de motor wordt voorzien van een klein stukje metaal. Dat kleine stukje metaal zorgt ervoor dat er een aanpassing komt in de motor van het voertuig. Na het chiptunen is de motor krachtiger, soepeler, sneller en zuiniger. Indien je rijgedrag niet zal veranderen, kan het je maandelijks veel kosten besparen. Maar dat is niet het enige voordeel. Ben jij benieuwd naar welke voordelen chiptunen nog meer heeft? In dit artikel lees je alles over chiptunen en de voordelen ervan. 

Hoe werkt chiptunen?

Wanneer je je motor laat chiptunen, is het belangrijk dat je dit altijd bij een erkend en professioneel bedrijf doet. Hierdoor heb je de meeste zekerheid en ben je ook verzekerd indien het misgaat.

 

Als eerste wordt er een kopie gemaakt van de gegevens van de auto. Dit wordt gedaan voordat de auto wordt gechiptuned. Dat komt doordat, indien het chiptunen niet bevalt, de motor van de personenauto altijd naar het origineel kan worden teruggebracht.

Nadat er een kopie is gemaakt, is het tijd om het proces in werking te zetten. Dit wordt gedaan door de originele informatie in de chip te vervangen door geoptimaliseerde gegevens. Deze gegevens zullen ervoor zorgen dat het vermogen en de koppel verhoogd worden. De motor zal nu krachtig, sneller, soepeler en zuiniger rijden. 

Beter voor je portemonnee

Chiptunen brengt een aantal voordelen met zich mee. Een eerste voordeel is dat je auto zuiniger gaat rijden. Je motor heeft bij een hogere versnelling veel minder brandstof nodig om op gang te komen. Dit zal ervoor zorgen dat je aan het eind van de maand zal besparen in je benzinekosten. Zeker wanneer je rijgedrag niet veranderd na de chiptuning, zal je veel verschil in kosten gaan merken. Wanneer je na de chiptuning meer gaat rijden, zal je veel minder snel verschil merken dan wanneer je rijgedrag en rijstijl hetzelfde blijft. 

Meer vermogen in de auto

Een ander voordeel van chiptuning, is dat het vermogen van je auto wordt vergroot. Niet alleen het vermogen, maar ook de koppel wordt vergroot. Het vermogen van de motor na chiptunen wordt vergroot, doordat de verrichte arbeid veel sneller wordt geleverd. Dit zorgt ervoor dat je wagen veel sneller kan wegrijden wanneer een stoplicht op grond springt. Ook zal je als bestuurder van de automerken dat de wagen veel soepeler rijdt en minder hoeft te trekken. Dit is zowel voor jou als bestuurder als voor de auto prettiger. Je zit met veel meer comfort in je stoel en kan sneller over de snelweg gaan. 

Na chiptunen je auto laten keuren?

Wanneer je chiptuning op je motor hebt aangebracht, is het in Nederland verplicht om je auto te laten herkeuren als je motor met meer dan 20% is vergroot. Chiptunen is in Nederland legaal, zolang je je blijft houden aan de regels van het Rijksdienst voor het wegverkeer. Indien je niet zeker bent of je je auto moet laten keuren na het chiptuning, kun je dit altijd navragen.

 

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close