Wat is linkbuilden eigenlijk?

Als je nieuw bent in de wondere wereld van SEO, is het je vergeven als je denkt dat linkbuilden klinkt als iets uit een roman van Lord of the Rings. In werkelijkheid is linkbuilding een belangrijk onderdeel van elke goede SEO strategie. Maar wat is het precies, en waarom zou het je wat kunnen schelen? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen!

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het proces waarbij je actief bezig bent met het verzamelen van backlinks naar jouw website. Hoe meer links er naar jouw site verwijzen, hoe hoger je site scoort op de resultatenpagina’s van zoekmachine. Dat komt omdat zoekmachines links zien als stemmen van vertrouwen – hoe meer links je hebt, hoe populairder en gezaghebbender je site moet zijn. De linkjes zorgen er dus voor dat je autoriteit opbouwt. 

Is linkbuilding nog wel belangrijk?

Veel online marketeers beweren dat linkbuilding niet meer van deze tijd is. Ze zeggen dat het algoritme van Google anders in elkaar zit en je backlinks niet meer uit maken. In de praktijk zien we dat niks minder waar is. Natuurlijk is de content op de website het belangrijkst, maar wanneer je twee exact dezelfde pagina’s hebt, waarvan één met autoriteit en de ander niet, dan zul je zien dat de pagina met de backlinks veel beter scoort in de zoekmachines. Het is dus misschien niet de belangrijkste rankingfactor, maar wel eentje die je niet kan vergeten.

Zelf doen of uitbesteden?

Linkbuilding is iets wat handmatig moet worden gedaan. Wanneer je een klein netwerk aan websites of partners hebt, kan dit heel lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Is linkbuilding niet je core business? Dan raden we het aan om uit te besteden aan externe partij. Dit kan je veel tijd besparen en zorgt ervoor dat je bezig kan zijn met overige taken. Linkbuilding uitbesteden lijkt een beetje eng, maar wanneer je de juiste partner vindt heb je geen zorgen.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close