Laat jouw natuursteen eettafel speciaal bewerken

De laatste jaren komt natuursteen steeds meer op en dan met name bij badkamermeubelen, maar ook bij aanrecht- en tafelbladen. Het voordeel van natuursteen is haar eigenschappen van kwaliteit, hardheid en slijtvastheid. Maar wist je dat jij jouw natuursteen eettafel ook kunt laten bewerken op verschillende manieren? Zo krijgt de tafel net een andere sfeer en uitstraling die beter bij jouw interieur past, of waardoor je juist het interieur ook wilt aanpakken. 

Wat is de herkomst van de natuursteen eettafel? 

Het begin van natuursteen ligt bij de steengroeve. Hier worden grote blokken natuursteen gewonnen en daar worden later producten, zoals eettafels en badkamermeubelen, van gemaakt. De afmetingen die één blok natuursteen heeft is afhankelijk van de groeve en de steenlaag waarin ze aan het werk zijn. Als je kijkt naar een gemiddeld blok natuursteen zit je al snel op 1,5m x 2m x 3m groot en dat heeft een gewicht van ongeveer 25 ton in kilo’s. De basis heb je nu dan liggen en hieruit worden de bladen gemaakt. Uiteindelijk moeten de bladen nog bewerkt worden en afgewerkt worden, wat te vergelijken is met het natuurproduct hout.  

De bewerking van een natuursteen eettafel

Als het blok is gezaagd in het deel dat nodig is voor de producten, moet het nog afgewerkt worden. In eerste instantie wordt er grof schuurpapier gebruikt om oneffenheden weg te halen. Vervolgens wordt er steeds fijner schuurpapier gebruikt tot het gewenste effect is bereikt. Hieronder zullen een aantal afwerkingen van een natuursteen eettafel worden besproken. 

Geschuurd blad

Met een geschuurd blad spreek je over een effen oppervlakte dat af is geschuurd tot het gewenste effect is bereikt. Vervolgens wordt hij afgewerkt door polijsten, vlammen of zoeten. Dit geeft het blad een natuurlijk, mooi en stoer karakter mee. 

Gezoet blad

Een gezoet blad van een natuursteen eettafel staat voor een matte en natuurlijke uitstraling van het tafelblad. Er is sprake van een matglanzende lichte weerspiegeling die vaak bij Belgisch hardsteen worden gebruikt zodat de verschillende kleuren boven komen. 

Gevlamd tafelblad

Door middel van een hete vlam springen er deeltjes uit het natuursteen, waarna het geborsteld wordt zodat de ruwe deeltjes zijn verdwenen. Er blijft zo een prachtig natuurstenen blad over die iets ruw aanvoelt en geweldig binnen een industriële woonstijl past. 

Gepolijst tafelblad

Een gepolijst tafelblad heeft een hoge weerspiegeling met een gladde uitstraling, effen structuur en de kleuren zijn versterkt. Door deze bewerking krijg je een optimale bescherming tegen olie en vetten waardoor vlekken eigenlijk geen kans hebben. 

Leathered blad

Het blad voelt glad aan maar geeft toch enig gevoel van reliëf. Dit type afwerking wordt veel bij granieten natuurbladen gebruikt en geeft een stoer karakter. Tijdens het bewerkingsproces worden de zachte delen uit het materiaal geborsteld. Hierdoor komt het reliëf van de natuursteen naar boven. 

Een natuursteen eettafel geeft veel verschillende mogelijkheden als je alleen al kijkt naar de afwerking. Dan heb je vaak nog de keuze uit de verschillende materialen natuursteen, maar ook alle verschillende kleuren en reliëfs die je kunt kiezen voordat je overgaat tot de afwerking.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close